Spreker over leiderschap,

ambitie, empowerment en groei

Zoek je een energieke spreker of moderator voor jouw (online) event over leiderschap, ambitie, empowerment of groei?

dit is wat ik voor jouw organisatie kan betekenen

✔️ Jij wilt een spreker of moderator die energiek en enthousiasmerend is en snel kan schakelen tijdens een gesprek of presentatie. 

✔️ Je zoekt een spreker of moderator die serieuze thema’s op luchtige wijze kan sturen of voeren zodat de inhoud waardevol en inspirerend blijft voor alle toehoorders,

✔️ Je zoekt iemand die feeling en ervaring heeft met thema’s zoals inclusief leiderschap, diversiteit, groei en ambitie. 

Ik bespreek graag met jou wat ik voor jouw organisatie kan betekenen in een persoonlijk gesprek.

Voor een korte impressie: klik op deze link.

KEYNOTE SPEAKER |

Empower Women Event | Rotterdam

 Op 17 mei was ik keynote speaker op het Empower Women Event in Rotterdam! Een event speciaal voor ambitieuze vrouwen dat in het thema stond van ‘Be the woman you’re destined to be‘.

Tijdens mijn talk nam ik 150 vrouwen (ondernemers en vrouwen met een baan in loondienst) mee in hoe zij de vrouw kunnen worden die zij bestemd zijn te zijn. 

Een persoonlijk en kwetsbaar verhaal over mijn overstap naar het ondernemerschap, voorzien van praktische tools om leiderschap te nemen over jouw leven en business door het volgen van die spark in je buik, je intuitie. Afgesloten met een Q&A waarin veel vragen werden gesteld en wij met de hele zaal nog verder de diepte in gingen over dit thema.

 

www.empowerwomen.nl/sprekers

“In december 2021 nam ik een podcast met Maria op voor EmpowerWomen. Zij raakte mij met haar verhaal. Een combinatie van slimheid, mooie levenslessen en kwetsbaarheid kwam bij mij binnen. Ik zag haar in gedachten al op het podium staan van ons event.

Op 17 mei 2022 stond ze daar dan, als eerste keynote speaker. Maria stond er, pakte het podium en pakte de zaal met haar verhaal. Je kwetsbaarheid durven tonen, is krachtig. Dat is wat Maria durft. Een lefwijf!”

Sandra Lagace

Event organisator & Coach

Enkele reacties van deelnemers van het Empower Women Event:

“Maria, wat ben jij een fantastische spreker. Jouw kwetsbaarheid is krachtig en je verhaal is inspirerend.”

“Wat kan jij rustig spreken. Je neemt mij helemaal mee.”

“Regelmatig vind ik Q&A’s mwah, maar bij jou was het net alsof je toen vleugels kreeg en door je openheid en eerlijkheid ontstond er zo’n prachtig en gelaagd gesprek over kwetsbaarheid.” 

KEYNOTE SPEAKER |

Assistant Power Class | Jaarbeurs Utrecht

Op 10 november sprak ik tijdens de Assistant Power Class in de Jaarbeurs Utrecht. Een event van Secretary Management Institute, speciaal voor (management) assistenten.

In 45 minuten tijd nam ik ruim 80 vrouwen mee in een open gesprek over grenzen aangeven op de werkvloer. Een skill die essentieel is om productief en effectief te kunnen werken en die bij uitstek leiderschap vraagt en communicatievaardigheden.

Een talk met Q&A waarin situaties open gedeeld werden en tips en feedback werd gegeven. Ik heb genoten van de openheid en leergierigheid van de groep.

Het programma:

– Maria Schoenmakers, leiderschapscoach en empowerment expert over leiderschap, productiviteit en effectiviteit.

– Virginia Yanquilevich, CEO van Dopper over het succes van Dopper en gedragsverandering teweegbrengen.

– Paul Ramakers, motivational speaker en Change Accelerator met een keynote over keuzes, veerkracht en eigenaarschap.

– Leontien van Moorsel, topsportster en meervoudig olympisch kampioen over kwetsbaarheid en kracht.

– Drie ervaren managementassistentes, die op het podium in gesprek gaan met de dagvoorzitter en waar de deelnemers vragen aan kunnen stellen.

Meer informatie over het event vind je hier.

Lees deze blog voor meer informatie en voor tips om met meer plezier en effectiviteit je werk te doen.  

KEYNOTE SPEAKER |

Linklaters LLP | Amsterdam

Op 29 november sprak ik tijdens de Diversity Week van advocatenkantoor Linklaters LLP over het belang van ‘equity’ voor een succesvolle bedrijfsvoering met betrokken medewerkers die voelen dat ze krijgen wat ze nodig hebben om hun werk op topniveau te kunnen uitvoeren. 

Een hybride event met zo’n 140 deelnemers, waarvan er 60 tijdens een lunchbijeenkomst op kantoor live aanwezig waren.

 

Moderator

Met Stichting TOPFEM heb ik het maandelijkse event “TOPFEM In gesprek met…” ontwikkeld. Als moderator interviewde ik een inspirerend rolmodel over een relevant thema. Tijdens dit online event zijn geïnteresseerde dames van binnen en buiten het TOPFEM netwerk aanwezig om vragen te stellen aan de aanwezige spreekster. Gemiddeld waren 30-50 deelnemers per keer aanwezig.

Ik sprak met:

✔️ Sharon Dijksma (politica en Burgemeester van Utrecht) over “ambitie, leiderschap en obstakels tijdens je carrière”,

✔️ Lucinda Douglas (spreekster – auteur) over “impact maken als jonge ambitieuze vrouw”;

✔️ Toekie van Apeldoorn (Psycholoog des Vaderlands) over “de invloed van persoonlijke ontwikkeling op zakelijk succes”

✔️ Chantal Heutink (coach – spreker – auteur) over “focus houden in onrustige tijden”;

✔️ Dominique Schreinemachers (eigenaar The Boost Company) over “groots dromen & de juiste mindset”,

✔️ Fleur Huijs (presentatiecoach) over “het uitspreken van je ambitie” en

✔️ Eva Brouwer (eigenaar Pak je Podium) over “jezelf presenteren als professional”.

 

Blog

Bekijk hier mijn artikelen

5 Inzichten uit de Hellweek from Home

5 Inzichten uit de Hellweek from Home

De Hellweek from Home. Deze week, georganiseerd door Meetings in the Sun, gebaseerd op het boek Helweek van  Erik Bertrand Larssen (oud- militair en mental coach voor topatleten en topmanagers) bevat een aantal vaste routines: elke dag om 5:00 uur opstaan, sporten,...

Plans change. Hoe ga jij ermee om?

Plans change. Hoe ga jij ermee om?

Je hebt eindelijk die perfecte planning gemaakt en BAM, plans change. Er komt weer iets tussen. Hoe ga jij daar mee om? Veel vrouwen die ik coach hebben een bomvolle agenda. Afspraken allemaal dicht op elkaar.Het één sluit perfect op het ander aan.Amper een witregel...

7 Tips voor ambitieuze vrouwen

7 Tips voor ambitieuze vrouwen

Weet je waar je mij wakker voor kunt maken? Voor een gesprek over ambitie. Over empowerment. Dromen najagen. Je niet laten belemmeren door anderen. Al 10 jaar ga ik AAN van dat soort gesprekken. Zeker als het ervoor zorgt dat het anderen inspireert en verder helpt. Ik...

Het A-woord. Ambitie. Vies of fantastisch?

Het A-woord. Ambitie. Vies of fantastisch?

Het "A-woord". Waar iedereen wel een betekenis aan geeft maar die vaak een negatieve lading kent. Ambitie. We koppelen het aan hoger op de ladder willen komen. Iets waar mensen een beetje hooghartig over doen. Het wordt een beetje vies bevonden en niet altijd oké,...

Verwijder “dat is lastig” uit jouw vocabulaire

Verwijder “dat is lastig” uit jouw vocabulaire

“DAT IS HEEL LASTIG” zei ze tegen mij. //  Dat had ze beter niet kunnen doen. Als ik ergens allergisch voor ben zijn het deze woorden. Zeker als hierna geen actie of poging volgt. Ik geloof niet in “𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘭𝘢𝘴𝘵𝘪𝘨”.  Je maakt zo veel onmogelijk als je dat...

[instagram-feed num=5 cols=5 imagepadding=10 imageres=full]

CONTACT MARIA

Neem contact op

Plan een kennismakingsgesprek

Privacyverklaring

Ga naar de inhoud