Je hebt eindelijk die perfecte planning gemaakt en BAM, plans change. Er komt weer iets tussen.

Hoe ga jij daar mee om?

Veel vrouwen die ik coach hebben een bomvolle agenda.

Afspraken allemaal dicht op elkaar.
Het één sluit perfect op het ander aan.
Amper een witregel te bekennen.
Een soort stratego voor gevorderden.
Aan het eind van de dag kunnen ze aan de beademing.
En zijn ze nog niet eens aan hun eindeloze to do lijst begonnen.
En dan moet het nog dinsdag worden.
Ruimte voor jezelf plannen? Ik krijg een glazige blik.
Gevolgd door een voorzichtig: ‘ja maar hoe dan?’

En ik snap het. Want ik was ook heel goed in dit stratego spel. Werkte jarenlang supergoed en heeft mij veel gebracht. Maar er kwam een moment waarop het mij stress gaf en ik er een onvervuld gevoel van kreeg. Tijd voor nieuwe keuzes.

Nu is dat wel anders. Ik laat letterlijk ruimte open in mijn planning voor mezelf. Ruimte om te kunnen veranderen van plan. Maar ook ruimte om op te laden. Ik ben heel kieskeurig geworden in welke tijd ik geef en welke ik neem.

Egoïstisch? Juist niet. Het zorgt ervoor dat ik er op de momenten dat ik een afspraak heb, ik volledig kan geven wat ik wil geven, er voor de ander kan zijn, en kan geven wat er nodig is. Ik voel mij juist in charge over mijn agenda, in plaats van dat anderen de baas zijn over mijn tijd.

Daardoor kan ik gaan als een kanon. Sterker nog, ik werk effectiever en ben productiever dan ooit. En mijn klanten ervaren dit na het toepassen van mijn tips ook.

Toen mijn plannen leken te veranderen vanochtend heb ik keuzes gemaakt die bij mij passen. Ik ging ging van ‘wat wil ik’ naar #DITWILIK met rust, focus en vertrouwen. Zonder schuldgevoel en zonder anderen teleur te stellen. Win-win.

En ik heb nu echt rammend veel zin in wat deze week nog meer gaat komen.

Hoe ben jij jouw maandag begonnen? Wat is jouw focus deze week?

Wil je leren hoe je met meer rust, focus en vertrouwen keuzes kunt maken die bij je passen? Dan is mijn #DITWILIK-traject iets voor jou. Neem een kijkje op deze pagina waar ik je er alles over vertel!

Ga naar de inhoud