Over Maria

Mijn naam is Maria Schoenmakers, ambitie is mijn tweede naam. Ik ben empowerment expert en leiderschapscoach. Ik help leidinggevenden, ondernemers en high performing professionals hun leadership skills te ontwikkelen zodat ze met meer rust en plezier leiding gaan nemen over hun werk en team(s).

Na snel carrière te hebben gemaakt als business consultant in Dublin werd ik teamleider van 25 en daarna 44 juristen en advocaten. In 2019 werd ik genomineerd in de Top 15 Best Young Professionals van Nederland

Voor de buitenwereld het perfecte plaatje. Voor mezelf trouwens ook. Prachtig koophuis, lieve vriend. Gestudeerd in Leiden, Boston en stage gelopen in New York en zakelijk en privé veelvuldig de wereld afgereisd. Een CV ”om je vingers bij af te likken” (woorden van een oud-collega). Mijn motto? Alles kan, als je maar wil!

Op een gegeven moment klopte het niet meer. Dus ging ik harder werken. Totdat ik lichamelijke klachten kreeg en mijn lichaam aan de noodrem trok. 

Ik was mijn sprankelende en ambitieuze zelf even kwijt. Ik stapte uit het bedrijfsleven omdat ik te ambitieus was om écht een burn-out te krijgen. Ik investeerde flink in mijn persoonlijke ontwikkeling om te ontdekken wat mijn volgende stap zou worden.  

Om dat hoofdstuk af te sluiten vertrok ik naar Bonaire. Een week. Alleen. Op vakantie.

Ik had de wereld natuurlijk al honderden keren ‘alleen’ gereisd voor werk en studie, maar ik was nog nooit alleen op vakantie geweest en vond dat best spannend. Het bleek een van de beste keuzes in mijn leven en raakte overspoeld door inspiratie en nieuwe energie.

Ik ontmoette deze flamingo’s (zie foto). Ze waren aan het herstellen in een farm. Ik keek vol bewondering naar hun kleur. Ik vroeg de verzorgster waarom ze zo koraalrood zijn en niet lichtroze. Ze vertelde dat het komt door het goede voedsel dat ze eten.

Van kreeftjes en garnalen kleuren ze intens koraalrood, toen ze binnenkwamen waren ze gevoed door algen, ziek en grijs van kleur. Ik vond het fascinerend dat je voeding zo bepalend kan zijn voor hoe je er eruit ziet en wat je uitstraalt.

 

|

Alles kan, als je maar wilt!

Dankzij de rust en de ontwikkeling die volgde begon ik weer te stralen. Ik herinnerde mij de flamingo’s weer en ik zag ik de gelijkenis met mensen. 

Van goede ontwikkeling, een positieve mindset en inspirerende mensen om ons heen gaan wij stralen. 

Bij het gebrek ervan worden we ziek en kleuren wij grijs. 

De lessen die ik leerde in het bedrijfsleven gecombineerd met nieuwe inzichten en kennis opgedaan in mijn dagelijkse verdieping in zelfontwikkeling wilde ik met anderen delen. 

Zo ontstond mijn bedrijf Pink Bird Consultancy om ambitieuze professionals en leidinggevenden te helpen ontdekken en te doen wat ze écht willen op hun authentieke en sprankelende manier. 

Want ook al lijkt het soms dat er niks mogelijk is, en voelt het uitzichtloos, dan nog steeds is alles mogelijk, als je maar wilt en vanuit de juiste energie en mindset stappen zet om je doelen te bereiken.

 

Ik geloof dat je gaat stralen als je de keuzes maakt die bij jou passen en leiderschap neemt over je werk en leven.

Ik laat je graag zien welke stappen jij mag nemen om jouw werk op authentieke en sprankelende wijze uit te voeren.

Heb jij zin om samen met mij next level te gaan? Of vind je van jezelf dat je het allemaal zelf moet ontdekken, omdat je dat al jarenlang gewend bent.

I feel you. Weet dat het samen sneller en leuker kan en dat hulp krijgen geen zwakte maar juist een kracht is en een middel om jouw doelen sneller te behalen.

Als je toch stiekem voelt dat het fijn zou zijn om deze ontdekkingsreis samen aan te gaan met iemand die weet welk pad jij nu bewandelt, met jou spart over jouw ideeën, iemand die jou voorziet van een flinke dosis empowerment, er voor jou is als je spannende keuzes maakt? En jou óók nog aanmoedigtmotiveert en doelen helpt bepalen én behalen?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kom graag met jou in contact.

Plan hier jouw gratis kennismakingsgesprek in. Ik kijk graag vrijblijvend met je mee waar je staat en waar je naartoe wilt en maak met jou inzichtelijk welke stappen jij mag nemen om die doelen te bereiken. 

 

[instagram-feed]

CONTACT MARIA

Neem contact op

Plan een kennismakingsgesprek

Privacyverklaring

Ga naar de inhoud