De Hellweek from Home. Deze week, georganiseerd door Meetings in the Sun, gebaseerd op het boek Helweek van  Erik Bertrand Larssen (oud- militair en mental coach voor topatleten en topmanagers) bevat een aantal vaste routines: elke dag om 5:00 uur opstaan, sporten, workshops volgen van gastsprekers en werken aan een concreet doel. Het leverde mij veel inzichten op, ik deel er 5 met je, over keuzes maken, productiviteit en ‘doen’:

1) “Angst is de grootste killer van productiviteit” – Alex Malone (Founder Meetings in the Sun)

De reden dat we stil komen te staan of dingen niet doen is angst. Bang om het niet goed te doen. Bang om een fout te maken. Bang om het niet af te krijgen. Bang voor de gevolgen.

Wat zou jij gedaan krijgen als je geen angst of belemmering zou voelen?

2) Een persoonlijke strategie om je to do’s af te werken helpt je om écht actie in de taxi te krijgen en je doelen te behalen.

Een lijst met to do’s maken en steeds bijvullen totdat je door de bomen het bos niet meer ziet werkt niet. Zorg voor een werkwijze die jou motiveert en die je in beweging houdt. Sinds de Hellweek start ik mijn week met een intentie, een concreet doel en maak ik een braindump van alle gedachten in mijn hoofd. Vervolgens maak ik een to do list van maximaal 5 to do’s, waarvan 1 altijd gekoppeld is aan dat concrete doel. Ik maak pas een nieuwe to do list als deze 5 taken zijn afgevinkt. 

3) Je kunt nog zo veel weten. Je moet het wel zelf doen.

Ik wist best wel veel van wat in de workshops en kennissessies werd gedeeld. Ik heb veel kennis op en ervaring op het gebied van mindset, gedrag, gewoonten en productiviteit. Toch werd mij weer duidelijk: weten is niet hetzelfde als doen. Doen vraagt een commitment om over angsten heen te stappen. In zo’n week wordt je steeds uit je comfort zone gemotiveerd zodat je die groei gaat doormaken.  Ook zag ik dat dit precies de reden is dat coachees naar mij toekomen. Zij weten het wel. Adviseren en helpen anderen altijd zelf. En nu voelen ze dat het tijd is om te doen onder begeleiding van iemand die hen empowert en support. 

4) “Kiezen is verliezen. Kiezen is ook de kans om te floreren. Als het niet goed met je gaat heb je niet gekozen. Als je niet kiest, gaat het leven voor je kiezen.” – Tibor Olgers (CEO Tibor.nl, coach voor het bedrijfsleven)

Het belang van keuzes maken die bij jou passen werd weer scherp gemaakt tijdens de talk van Tibor.

5) “Om 5:00 uur opstaan en meteen sporten is niet zo vermoeiend als onmogelijk als je denkt.”

Overtuigingen en gedachten zijn sterker dan je denkt. Ze bepalen je gevoel en je gedrag. Als je je mindset shift, kun je je leven en je blik op de wereld veranderen en zo ook je gevoel, gedrag en energie. 

Ik vond het echt heerlijk om een week aan de slag te gaan met mezelf en mijn doelen. Mocht je het leuk vinden om ook mee te doen en deze week en de energie van een hele grote groep ervaren, je kunt je inschrijven voor de volgende editie (3 t/m 10 oktober) via deze link*!

*Dit bericht is niet gesponsord en ik krijg er niet voor betaald. Ik ben onder de indruk van de kracht van dit programma en heb mijn deelname zelf betaald en een ticket gekocht voor de editie in oktober. De link in dit bericht is een affilliate link. Ik krijg een percentage bij iedere inschrijving die via deze link wordt gedaan. Het kost de inschrijver geen extra geld om deze link te gebruiken. Als ik niet enthousiast zou zijn en de waarde voor een ander in een programma in zou zien, zou ik mijn naam nooit verbinden aan een dergelijke dienst.

 

Ga naar de inhoud